Laatst was ik verwikkeld in een gesprek met iemand waardoor ik merkte dat ik tijdens het gesprek mijn energie verloor en voelde me akelig van binnen worden. Ik merkte toen dat ik werd meegetrokken in andermans energie die niet fijn was. Ik voelde dat ik niet dichtbij mezelf bleef en eerlijk waar het is soms ook moeilijk om in contact met een ander echt bij jezelf te blijven. Je merkt dat je tijdens een gesprek energie verliest of dat je niet goed meer weet wat voor jou belangrijk is. Ik raak dan mijn zelfvertrouwen kwijt, terwijl je zelfvertrouwen de basis is van je geluk. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, des te leuker en makkelijker je leven wordt.

Betekent dit dat je geen rekening meer hoeft te houden met anderen? Natuurlijk niet. Het houdt niet in dat je naar niemand hoeft te luisteren of egoïstisch moet zijn. Het betekent niet dat je keuzes andere mensen hoeven te kwetsen of te schaden. Het gaat niet om egoïsme. Echt niet. Het gaat om een gezonde dosis zelfrespect en een sterk zelfvertrouwen. Je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden houden, maar je kunt wel tevreden zijn met je eigen keuzes. En als de mensen in je omgeving oprecht met je begaan zijn, zullen ze daar respect voor hebben. Hebben ze dat niet, dan hoeft je ook geen rekening te houden met hun voorkeuren, want hun voorkeur is niet in jouw belang. Hun voorkeur staat mischien wel haaks op wat je zelf wilt. Wat heeft het voor zin daarvoor te kiezen?

Blijf dicht bij jezelf! Hierdoor krijg je innerlijke kalmte doordat je kiest voor wat het beste voelt. Je hoeft nooit meer spijt te krijgen van die keuze of het na verloop van tijd proberen ongedaan te maken. Het is immers al de beste keuze voor jou.

Vragen? stel ze gerust hieronder of via een pm????

Liefs Faiza

Bedenk een vraag die je de lezer wil meegeven of een call to action.

Vragen? Stel ze gerust in de reacties of neem contact met ons op.

Contact