De snelheid van je stofwisseling bepaalt de snelheid van je ververbranding. Vetverbranding de schuld geven van onvergewicht is daarom niet zozeer onterecht. Je kan gelukkig zelf je stofwisseling verhogen. Niet met pillen, maar met simpele tips, en vooral voor het doelgroep die willen afvallen, ik zou zeggen doe je voordeel ermee!

Groene thee

Groene thee staat erom bekend je stofwisseling te verhogen. De cafeïne en de catechine in je thee geven je metabolisme gedurende enkele uren een boost.

 

Eieren

Een ei is een koning voor je ontbijt. Wanneer je een eitje eet tijdens je ontbijt ben je langer verzadigd en stimuleer je de stofwisseling.

 

Proteïnebars

Proteïne zit in een ei, maar je moet wel heel veel eieren eten wil je een grote hoeveelheid proteïne binnen krijgen. Proteïnebars zijn de oplossing om snel veel proteïnen binnen te krijgen. Oftewel, snel een stofwisselingsboost te krijgen. 

 

Magere zuivelproducten

Een verhoogde aanmaak van calcitriol zorgt ervoor dat ver blijft vastzitten. Je krijgt zo’n verhoging door een tekort aan calcium. Als je calcium wil binnenkrijgen, maar weinig vet  kies dan voor magere zuivelproducten.

 

Bananen

Een goede banaan bevat al zo’n 500 gram aan kalium. Kaliun zorgt ervoor dat je voedingsstoffen beter worden opgenomen. Ze zorgen dat je stofwisseling een boost krijgt en je bloedsuikerspiegel te balanceren. Hoe groener de banaan hoe beter voor je stofwisseling.

 

Hennepzaad

Hennepzaad bevat een flinke dosis linoleenzuren. Dit is een vettig omega-3 zuur dat je stofwisseling een oppeper geeft. Je kunt het gebruiken in je yoghurt of salade.

 

Water met citroen

Water met citroen reinigt niet alleen je lichaam het zorgt ook voor een versnelde stofwisseling. Drink een glaasje warm water met citroen in de ochtend en je bent klaar voor een frisse start van de dag met een snelle stofwisseling.

 

En vergeet niet dat beweging ook hierbij erg goed helpt.

 

Succes!

Liefs Faiza

Bedenk een vraag die je de lezer wil meegeven of een call to action.

Vragen? Stel ze gerust in de reacties of neem contact met ons op.

Contact