De schoolvakanties zijn voor grotendeels voorbij en iedereen is weer lekker bezig om zijn ritme te vinden. Bij de ene sluipt het ritme er rustig in en bij de andere is het ritme ver te zoeken waardoor er frustraties en spanningen bij komen kijken. Wanneer je gespannen bent, kunnen de emoties hoog oplopen. Je reageert vaak heftiger dan normaal en dan je eigenlijk zou willen. Dit is niet goed voor jezelf en ook niet voor je omgeving.

Zelfs de meest rustige mensen voelen zich af en toe wel een gespannen. Stress of langdurige inspanning vormt meestal de oorzaak en hoewel mensen gespannenheid niet als aangenaam ervaren, is het niet ongezond. Het zijn factoren die zelfs noodzakelijk zijn om lichaam en geest goed te laten functioneren. Maar als de gespannenheid te lang duurt kan er wel degelijk schade ontstaan en staat het bij veel mensen hun geluk in de weg. In zo’n geval zul je ontspanning moeten zoeken en veel mensen denken dat uitrusten en op vakantie gaan dan een goede remedie is. Dat blijkt soms niet zo te zijn en een voorbeeld hiervan is het feit dat gestresste en vermoeide mensen die op vakantie zijn gegaan nogal eens getroffen worden door hart- en andere klachten.

Bekijk jezelf en vraag je af waarom je emotioneler bent dan normaal of waarom je feller reageert op bepaalde dingen. Vraag je af wat je er mee bereikt. Door op een, soms vrij pijnlijke manier, naar jezelf te kijken en jezelf te bekritiseren, kun je je emoties onder controle proberen te houden. Dit is lastig en kun je ook niet altijd goed doen. Er zullen altijd momenten bij zitten dat het niet lukt. Het is de bedoeling dat je kijkt naar eigen reactie op bijvoorbeeld opmerkingen van anderen. Kijk hoe je reageert, waarom je zo reageert en of je dit wilt en kunt veranderen. Hierdoor kijk je bewust en onbewust naar je eigen emoties en hoe je deze onder controle kunt houden. Lukt dit jou niet of vind je het eng om met de stap te nemen om naar je zelf te kijken stuur me gerust een pm voor advies of vragen natuurlijk????

Liefs Faiza

 

 

Bedenk een vraag die je de lezer wil meegeven of een call to action.

Vragen? Stel ze gerust in de reacties of neem contact met ons op.

Contact